Acasă Social Beneficiile unui umidificator de aer și de ce ar trebui să ai...

Beneficiile unui umidificator de aer și de ce ar trebui să ai unul în casă

0

Atunci când nivelul de umiditate scade sub limitele recomandate, organismul nostru este primul care suferă. Dacă vă simțiți mereu obosit, alergiile se țin lanț ori sunteți mai vulnerabili la infecții, o cauză ar putea fi aerul uscat din locuință, mai ales în perioada rece a anului.

De aceea, pentru a menține umiditatea la un nivel optim, cel mai indicat remediu este un umidificator de aer.

Aerul încălzit devine unul uscat. De aceea, în sezonul rece este indicat să menținem o umiditate optimă, mai ales în camera în care dormim.

Un umidificator de aer este o soluție la îndemână, atât din punct de vedere financiar, cât și din cel al modului eficient de funcționare.

Oleg Stan, consultant: „Pe timp de iarnă, în sezonul de încălzire, mulți se apropie și doresc să procure un umidificator. Pe timpul iernii, mulți folosesc convectoare, radiatoare cu lei, care usucă mult aerul din încăperi. PUBLICITATE

Unul dintre cele mai importante beneficii ale unui umidificator de aer este cel de a face mediul mai puțin favorabil dezvoltării de germeni și bacterii. 

Oleg Stan, consultant: „Umidificatorul se alege în dependență de metrajul încăperii. Mulți doresc să afle procentajul de umiditate din încăpere. Pe panou se poate de ales procentajul dorit.”

Reporter: „Am decis să facem un experiment pentru a verifica nivelul de umiditate din această încăpere. Într-o încăpere obișnuită indicatorii trebuie să fie de la 45% până la 65%, iar într-un birou e suficient de la 40% până la 60%.

Pentru a verifica umiditatea dintr-o încăpere e nevoie de un termohidrometru. La ecranul acestuia vedem un nivel scăzut de umiditate. De aceea, în experimentul nostru vom folosi un umidificator pentru a vedea cât de eficient este acesta.

Acum indicii de umiditate au revenit la normal, iar aerul de aici este cu mult mai prielnic pentru sănătatea noastră.”

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.