Acasă Extern Belgia va taxa avioanele zgomotoase și zborurile pe distanțe scurte

Belgia va taxa avioanele zgomotoase și zborurile pe distanțe scurte

0

Belgia va impune noi taxe pentru avioanele mai vechi și mai zgomotoase, precum și pentru avioanele private și zborurile pe distanțe scurte, în încercarea de a reduce poluarea fonică și a aerului, potrivit unei declarații guvernamentale citată de Reuters.

În prezent, avioanele care utilizează aeroportul din Bruxelles trebuie să plătească o taxă stabilită în funcție de nivelul de zgomot generat la decolare și aterizare. Până acum, avioanele mici, cum ar fi avioanele private, au fost scutite, transmite SafeNews.md cu referire la bani.md.

Noul sistem de taxe, care va intra în vigoare de la 1 aprilie 2023, face ca taxele să depindă nu doar de zgomot, ci și de nivelurile de poluare a aerului și de emisii de gaze cu efect de seră, precum și de destinație.

Taxele vor crește pentru zborurile mai scurte de 500 km.

„Poluarea fonică resimțită de rezidenții din apropierea Aeroportului Național din Bruxelles, indiferent dacă locuiesc în Flandra, Bruxelles sau Valonia, nu poate rămâne așa cum este”, a declarat Georges Gilkinet, viceprim-ministru și ministru însărcinat cu transporturile, într-un comunicat.

Aviația de afaceri reprezintă 12% din întregul trafic aerian din Belgia, potrivit Asociației Europene a Aviației de Afaceri.

Deși la nivelul UE nu există încă nicio reglementare care să taxeze avioanele corporative pentru emisiile de gaze cu efect de seră, Franța a promovat această idee încă din vară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.