Acasă Politic Belarusul îşi suspendă participarea la PE: MAEIE își exprimă regretul

Belarusul îşi suspendă participarea la PE: MAEIE își exprimă regretul

0

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE) a regretat decizia Belarusului de a-şi suspenda participarea la Parteneriatul estic (PE). Un astfel de mesaj a apărut pe pagina oficială de twitter a MAEIE, transmite SafeNews.md.

„Decizia Belarus de a-şi suspenda participarea la PE este regretabilă. Parteneriatul estic aduce beneficiu cetăţenilor noştri şi este o bună platformă de colaborare.
Dialogul incluziv, bazat pe respectul deplin pentru valorile democratice şi drepturile omului este cheia obţinerii soluţiilor”, este menţionat în declaraţia ministerului.

Parteneriatul estic este un program al Uniunii Europene, al cărui principalul obiectiv declarat este dezvoltarea legăturilor de integrare a UE cu şase ţări din fosta URSS: Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Platforma a fost înfiinţată în 2009. Belarus ieri a anunţat suspendarea participării la Parteneriatul Estic, ca răspuns la sancţiunile impuse de UE.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.