Acasă Politic BCS va înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița: ”Acest Guvern...

BCS va înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița: ”Acest Guvern nu face faţă”

0

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va înainta o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, însă doar după ce vor fi epuizate alte acțiuni împotriva guvernării. Declaraţia a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, fiind invitat în cadrul unei emisiuni tv.

Batrîncea susţine că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor aşteaptă decizia Curţii Constituţionale în privinţa sesizării privind legalitatea introducerii stării de urgenţă din cauza crizei energetice. Opoziţia îşi mai doreşte ca iniţiativele sale legislative să fie susţinute.

„- Când toate acţiunile noastre vor fi epuizate, din punct de vedere juridic, ne vom pregăti pentru moţiunea de cenzură, pentru că vedem că acest Guvern nu face faţă.
– Adică, în primăvară, Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor va înainta moţiunea de cenzură?
– Cel mai probabil, da, dar încă urmează să discutăm acest lucru în echipă”, a menționat Vlad Batrîncea, vicepreşedintele Parlamentului.

Întrebat despre intenţia similară a fracţiunii Partidului „ŞOR”, care, la fel, vrea să înainteze o moţiune de cenzură, Vlad Batrîncea a răspuns:

„- Noi avem agenda noastră.
– Adică nu va fi o iniţiativă comună?
– Noi avem agenda noastră”, a adăugat Vlad Batrîncea.

Acum câteva săptămâni, liderul Partidului „ŞOR”, Ilan Şor, s-a adresat deputaţilor din alte fracţiuni, în special celor din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor, de a susţine iniţierea moţiunii de cenzură pentru a demite Guvernul Gavriliţa din cauza crizei energetice şi a scumpirilor din ultima perioadă.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură poate fi înaintată de cel puţin 26 de deputaţi, iar pentru a demite Executivul sunt necesare minimum 51 de vot

uri. Fracţiunea BCS şi cea a Partidului „ŞOR” au împreună doar 38 de deputaţi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.