Acasă Extern Baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia

Baschetbalista americană Brittney Griner, condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia

0

Starul american al baschetului feminin Brittney Griner, încarcerată în Rusia, a fost condamnată joi la nouă ani de închispare cu privire la deţinere de droguri şi trafic de droguri, anunţă Trubunalul Khimki.

Pedeapsa maximă pentru aceste fapte este de zece ani de închisoare, relatează SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

”Tribunalul a găsit-o pe inculpată vinovată” de deţinere ilegală şi trafic cu o ”cantitate importantă” de droguri, a anunţat judecătoarea Anna Sotnikova.

Arestată în 17 februarie pe aeroportul Şeremetievo din Moscova pentru că avea în bagaj cartuşe de ţigară electronică cu conţinut de ulei de haşiş, sportiva şi-a recunoscut deja vinovăţia, dar a susţinut săptămâna trecută că nu intenţiona să ia drogurile cu ea şi că probabil le-a împachetat din greşeală, când se pregătea să se întoarcă dintr-o vacanţă în SUA la echipa sa, UMMC Ekaterinburg din Rusia.

O sursă din Washington a afirmat că americanii sunt dispuşi să îl elibereze în schimbul baschetbalistei pe traficantul de arme Victor Bout, cunoscut ca „Negustorul de moarte”, condamnat în Statele Unite.

Secretarul de stat american Antony Blinken a confirmat miercurea trecută că Washingtonul a făcut Moscovei o „ofertă substanţială” pentru eliberarea concetăţenilor lui aflaţi în detenţie în Rusia, printre care se numără Griner şi fostul infanterist marin Paul Whelan.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.