Acasă Sport Barcelona continuă lupta cu plafonul salarial. Cele patru vedete cărora le-a fost...

Barcelona continuă lupta cu plafonul salarial. Cele patru vedete cărora le-a fost propusă micșorarea de salariu

0

Barcelona continuă demersurile pentru a-și reduce plafonul de salarii, după ce clubul catalan a aflat că trebuie să scadă bugetul salarial de la 347 de milioane de euro la 160 de milioane pentru a-i înregistra cu succes pe toți fotbaliștii din lot.

Recent, clubul catalan a ajuns la o înțelegere cu Lionel Messi în ceea ce privește înjumătățirea salariului, iar oficialii blaugrana continuă să negocieze și cu alți jucători.

Barcelona a propus din nou reducerea salariilor unor fotbaliști importanți

Deși nu se află la prima încercare, Barcelona vrea să convingă mai mulți fotbaliști să îi urmeze exemplul lui Messi. De data aceasta, catalanii și-au îndreptat atenția către Gerard Pique, Sergi Roberto, Sergio Busquets și Jordi Alba.

Cei patru au în comun faptul că au făcut parte din La Masia, academia de juniori a clubului. Acesta pare să fie și lucrul pe care se bazează conducerea Barcelonei pentru a ajunge la un acord cu jucătorii. 

Potrivit publicației spaniole Sport, directorul sportiv al Barcelonei deja s-ar fi întâlnit cu impresarii fotbaliștilor. Clubul catalan le-ar fi propus micșorarea salariilor în schimbul unor contracte mai lungi, iar în acest moment așteaptă răspunsul acestora.

Lionel Messi și-a înjumătățit salariul pentru a ajuta Barcelona

Echipe cu tradiție au revenit pe prima scenă a fotbalului românesc! Hai duminică în Digi Online să vezi de la 18:30 UTA Arad vs. Farul Constanța și de la 21:30 Rapid vs. Chindia Târgoviște.

Conform aceleiași publicații, Lionel Messi a acceptat să își înjumătățească salariul pentru a continua la Barcelona, înțelegând că gruparea catalană nu-i mai putea suporta încasările din vechiul angajament.

Până la 30 iunie 2021, Lionel Messi avea un contract ”faraonic” la Barcelona, în urma căruia încasa, conform dezvăluirilor făcute de El Mundo del Siglo XXI la începutul acestui an, 138 de milioane de euro anual, sumă în care intrau salariul, drepturile de imagine și bonusuri de performanță.

În noul contract, asupra căruia cele două părți au ajuns la un acord de principiu, Lionel Messi va avea și o clauză de reziliere imensă, de 350 de milioane de euro. Argentinianul de 34 ani va semna un angajament valabil cinci ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.