Acasă Social Bălți: Corturi pentru testarea rapidă a persoanelor suspecte de COVID-19

Bălți: Corturi pentru testarea rapidă a persoanelor suspecte de COVID-19

0

La Bălți și în satele Elizaveta și Sadovoe, vor fi instalate corturi în care vor fi făcute teste exprese pentru coronavirus. Despre aceasta a anunțat primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook, transmite SafeNews.md cu referire la Tv8.md.

Comisia pentru Situații Excepționale din Bălți a votat pentru instalarea în fața celor șase Centre de Sănătate din Bălți.

În aceste corturi, lucrătorii din domeniul sănătății vor fi testați în regim rapid. De acest serviciu vor beneficia persoanele care prezintă simptome ale viului virus.

Potrivit primarului de Bălți, această metodă de testare va proteja vizitatori centrelor de sănătate și lucrătorii din domeniul sănătății de riscul infectării.

Corturile vor începe să fie instalate luni, 5 aprilie.

Amintim că la 30 martie, Ministerul Sănătății a anunțat că Centrele Medicilor de Familie vor primi teste exprese pentru diagnosticarea antigenului SARSCoV-2. 

Testele sunt destinate diagnosticării precoce a virusului la populație. Testarea este gratuită.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.