Acasă Justiţie Avocatul Dorogoi, care a prestat servicii pentru Platon, a fost trimis în...

Avocatul Dorogoi, care a prestat servicii pentru Platon, a fost trimis în judecată: E acuzat de falsificarea unor acte

0
justice concept, selective focus on nearest part ,lens blur f/x

Avocatul Ion Dorogoi, care a prestat servicii pentru controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, a fost trimis pe banca acuzaților. Potrivit Procuraturii Anticorupție, el este bănuit de falsificarea actelor în cazul unei companii aflate în proces de insolvabilitate.

Dorogoi este acuzat de procurori că a înregistrat date eronate în documentele legate de adunarea generală a creditorilor, cu scopul de a prelua controlul asupra procesului de insolvabilitate prin desemnarea unui lichidator și obținerea unei hotărâri de judecată favorabilă. Contactat de TV8, avocatul a respins toate acuzațiile din dosarul pornit încă în luna mai, anul trecut.

„Eu nu am fost înlăturat de la procesul de reprezentare a intereselor pentru că nu am săvârșit nicio infracțiune ilegală. Asta este doar un simplu interes a unor persoane a căror scop nu a fost atins și anume a oponenților clienților mei”.

Ion Dorogoi este acuzat că, în 2021, în calitate de reprezentant al companiei de creditare în procesul de insolvabilitate inițiat firmei debitoare, a încercat să preia controlul asupra procesului prin desemnarea unui anumit lichidator. Pentru a obține o hotărâre judecătorească favorabilă în acest sens, Dorogoi a recurs la falsificarea documentelor legate de adunarea generală a creditorilor, care a avut loc în cadrul procesului de insolvență.

Dorogoi neagă toate acuzațiile și susține că dosarul este o făcătură. Mai mult decât atât avocatul a declarat că se va plânge la CEDO.

”Inițierea unui astfel de dosar nu poate să aibă loc reieșind din faptul că instanța de insolvabilitate unde se invocă că am prezentat probe false nu a sesizat organul de urmăreire penală și iarăși cu părere de rău o să ajung la CEDO. Prima dată deja Moldova a plătit despăgubiri pentru acțiunile ilegale ale procurorilor atunci când au efectuat percheziții la mine”.

Dosarul a fost expediat spre examinare la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de falsificare a probelor, Dorogoi riscă o amendă de până la 57 500 lei ori până la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Nu este singurul caz când avocatul Ion Dorogoi apare în vizorul procurorilor și a presei. În noiembrie 2019, acesta s-a predat ofițerilor CNA și procurorilor anticorupție, după ce a fost dat în urmărire internațională pentru participarea la atacul raider împotriva MAIB în 2011-2015, orchestrat de oligarhul fugar Veaceslav Platon. Dorogoi a declarat că nu are nicio tangență cu acest caz și că a fost o consecință a faptului că a lucrat pentru Platon. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.