Acasă Justiţie AVOCAȚII renunță la proteste și anunță intenția de a forma un grup...

AVOCAȚII renunță la proteste și anunță intenția de a forma un grup de lucru la Parlament „pentru fortificarea garanțiilor profesionale ale avocatului”

0

Avocații își încetează greva începând de marți, 25 ianuarie. Despre acest fapt a anunțat președintele Uniunii Avocaților (UAM), Dorin Popescu, în cadrul unui briefing de presă. În același timp, Popescu a anunțat că membrii Consiliului au pregătit o listă de revendicări și că urmează să intervină la Comisia juridică, numiri și imunități pentru formarea unui grup de lucru în scopul elaborării modificărilor la Legea Avocaturii.

„Astăzi, 24 ianuarie, Consiliul Uniunii Avocaților (CoUAM) a hotărât:
1. De înceta acțiunile de protest începând de mâine, 25 ianuarie 2021. De asemenea, a hotărât
2. De a interveni la comisia juridică pentru formarea grupului de lucru până la 15 februarie 2022. Grupul de lucru urmează a fi instituit pentru modificarea legislației în vederea fortificării garanțiilor profesionale ale avocatului, cu elaborarea și aprobarea proiectului sau proiectelor de lege menționate până la data de 30 aprilie 2022”, a anunțat Dorin Popescu, președintele UAM.

Totuși în cazul în care revendicările Uniunii Avocaților vor fi ignorate de către autoritățile de resort – „UAM își rezervă dreptul de a reveni la grevă”.

„Avocații au dat dovadă de o înțelepciune mai mare decât autoritățile atunci când au inițiat amendarea alineatului 2 din art 52 cu privire la avocatură. Avocații trebuie să-și păstreze dreptul de a profesa într-un mediu mai securizat. Aceste garanții nu sunt atât pentru avocați, cât pentru persoanele care au nevoie de serviciile unui avocat”, a declarat președintele UAM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.