Acasă Economic Aviz negativ pentru scutirea de taxe a mașinilor aduse în țară de...

Aviz negativ pentru scutirea de taxe a mașinilor aduse în țară de cetățeni

0

Guvernul nu a susținut proiectul unui grup de deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevede acordarea posibilității cetățenilor din diasporă, care își schimbă domiciliul sau reședința dintr-o țară străină în Republica Moldova, de a introduce pe teritoriul vamal al țării, fără taxe, bunuri de uz personal, inclusiv un mijloc de transport per familie sau per persoană – în cazul persoanelor necăsătorite.

Potrivit ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi, inițiativa va avea un impact negativ, prin stimularea importului mijloacelor de transport vechi, cu nivel înalt de poluare.

Totodată, s-a constatat că potențialul impact asupra bugetului public național ar constitui estimativ 1006,1 milioane de lei anual. Iar o eventuală acceptare și implementare a inițiativei ar determina necesitatea replanificării veniturilor și cheltuielilor bugetare.

Codul vamal reglementează introducerea bunurilor personale de către persoanele fizice care îşi schimbă domiciliul sau reședința dintr-o ţară străină în Republica Moldova, prin prevederile respective fiind asigurată instituirea unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale, a adăugat ministrul Finanțelor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.