Acasă Diverse Avertizare OMS: Varianta indiană a virusului ar putea fi mai contagioasă

Avertizare OMS: Varianta indiană a virusului ar putea fi mai contagioasă

0

Varianta indiană de Covid-19 ar putea fi mai contagioasă şi mai rezistentă la vaccinări şi tratamente, a avertizat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de EFE. Varianta include mutaţii “asociate unei intensificări a transmiterii” şi o capacitate mai mică de neutralizare a virusului prin unele tratamente cu anticorpi monoclonali, a precizat OMS în raportul său epidemiologic săptămânal, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

De asemenea, unele analize realizate în SUA arată o posibilă reducere a efectelor neutralizatoare a vaccinurilor împotriva acestei variante.

Astfel, studii preliminare cu vaccinul Novavax-Covaxin au arătat că acest ser nu este capabil să neutralizeze varianta indiană, potrivit OMS.

Varianta indiană, detectată iniţial la pacienţi din această ţară la sfârşitul anului 2020, este studiată prin intermediul a peste 1.200 de secvenţieri ale genomului său în 17 ţări, printre care India, Marea Britanie, SUA şi Singapore.

În pofida preocupării faţă de incidenţa acestei mutaţii în India şi care reprezintă deja aproape 40% din noile cazuri globale, OMS o consideră deocamdată doar “o variantă de interes” şi nu “o variantă îngrijorătoare”.

Variantele care suscită un nivel maxim de alertă sunt considerate cele din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.