Acasă Politic Averile și veniturile declarate de președinții fracțiunilor parlamentare

Averile și veniturile declarate de președinții fracțiunilor parlamentare

0

Unii președinți ai fracțiunilor din Parlament au ridicat în 2022 salarii lunare de peste 20.000 de lei. Câțiva parlamentari au obținut anul trecut venituri importante din înstrăinarea unor bunuri, în timp ce alții au investit în mașini și apartamente.

Între timp, deputatul fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, nu a depus declarația de avere și interese personale pentru 2022, transmite SafeNews.md cu referire la Ziarul de Gardă

Sursa citată a analizat declarațiile de avere și interese personale ale președinților fracțiunilor din Legislativ și vă prezintă cele mai relevante informații.

Mihail Popșoi este președintele fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și vicepreședinte al Parlamentului, fiind deputat din 2019. 

Conform ultimei declarații de avere și interese personale pe care a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) pe 31 martie 2023, anul trecut, el a obținut venituri salariale în valoare de 246.653 de lei din funcțiile de deputat și vicepreședinte al Legislativului, aproximativ 21.000 de lei lunar. Tot anul trecut, el a încasat venituri de peste 15.000 de lei din dobânzi bancare.

Vlad Batrîncea este noul președinte al fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), după ce Zinaida Greceanîi și-a anunțat demisia din această funcție. 

Vlad Batrîncea a depus declarația de avere și interese personale pentru anul trecut pe 24 martie 2023. Conform documentului, consultat de ZdG, Batrîncea a ridicat în 2022 venituri salariale de 251.224 de lei de la Parlamentul R. Moldova, adică peste 20.000 de lei lunar. Socialistul a beneficiat de compensații și indemnizații în valoare de 196.736 de lei.

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Politic Șor este deputatul fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Ziarul de Gardă nu a putut analiza declarația de avere și interese personale pentru 2022 a deputatului fugar întrucât acesta nu a depus-o la Autoritatea Națională de Integritate, până la sfârșitul lunii martie, așa cum prevede legea. ZdG a solicitat o reacție de la Partidul Șor prin e-mail. Până la publicarea acestui articol nu a primit niciun răspuns. Sursa citată a sunat și la unicul număr afișat pe site-ul partidului, însă acesta era deconectat.

Deputatul neafiliat Gaik Vartanean, care a părăsit fracțiunea PSRM la începutul lunii decembrie 2022, anul trecut a ridicat venituri salariale de 88.516 lei de la Parlamentul R. Moldova, adică peste 7.000 de lei lunar. Conform declarației sale de avere și interese personale, în 2022 a primit 93.142 de lei sub formă de compensații.

Deputatul independent Alexandr Nesterovschi a primit în 2022 venituri salariale în valoare de 194.034 de lei, precum și 3.600 de lei de la PSRM, conform declarației sale de avere. Acesta a mai ridicat 199.000 de lei sub formă de compensație de la Parlamentul R. Moldova.

Întregul articol – pe Ziarul de Gardă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.