Acasă Comunicate de presă Avere nejustificată de peste 660.000 de lei, depistată de ANI

Avere nejustificată de peste 660.000 de lei, depistată de ANI

0

În perioada 18-29 aprilie 2022, Autoritatea Națională de Integritate a emis trei acte de constatare pe avere.În unul s-a stabilit încălcarea regimului juridic al averii la un ex-director a unei instituții publice. 

În alte două acte s-au depistat diferențe majore pe numele a doi procurori în sumă de peste 400 mii lei și respectiv în sumă de peste 260 mii lei în al doilea caz.

În două acte de constatare au fost stabilite conflicte de interese admise de un primar și de un ex-director al Unității de Implementare a Proiectelor.Incompatibilități de funcție au fost constatate la un primar și la un funcționar public din cadrul unui Consiliu raional.

Ulterior, au fost inițiate patru controale referitor la posibile conflicte de interese admise de către un consilier local, un director de Gimnaziu-Grădiniță, un director al Grădiniței-Creșă și un director al Grădiniței. 

O procedură de control a averii a fost pornită pe numele unui funcționar public.

Un conducător al unei instituții publice, trei primari, un consilier, patru funcționari publici și un funcționar public cu statut special ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale și pentru conflictele de interese admise. 

De aceea, inspectorii de integritate au pornit circa 10 cauze contravenționale pe numele acestora.

Totodată, unui consilier i-a fost aplicată o amendă de 3000 lei pentru nedeclararea și nesoluționarea conflictului de interese. Alt funcționar public a fost sancționat cu o amendă de 1500 lei pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale, fiind achitați deja 750 lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.