Acasă Extern Australia impune sancțiuni Iranului și Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului

Australia impune sancțiuni Iranului și Rusiei pentru încălcarea drepturilor omului

0

Ministrul australian de Externe, Penny Wong, a declarat sâmbătă că guvernul său va impune sancțiuni țintite Rusiei și Iranului ca răspuns la ceea ce consideră ca fiind încălcări grave ale drepturilor omului, informează Reuters.

Penny Wong a declarat că Australia impune sancțiuni de tip Magnitsky în cazul a 13 persoane și două entități, inclusiv Poliția Moravurilor din Iran și Forța de Rezistență Basij și șase iranieni implicați în reprimarea protestelor declanșate de moartea tinerei Mahsa Amini în arest în luna septembrie, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Sancțiuni vor fi impuse și în cazul a șapte ruși implicați în ceea ce șefa diplomației australiene a afirmat că a fost o tentativă de asasinare a liderului opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi. 

Pe lângă aceste sancțiuni, Wong a informat că Australia impune sancțiuni financiare țintite suplimentare în cazul a trei iranieni și a unei companii iraniene pentru furnizarea de drone. 

De la începutul conflictului, Australia a sancționat sute de persoane și entități din Rusia, inclusiv majoritatea sectorului bancar și toate organizațiile responsabile de datoria suverană a țării. 

A furnizat, de asemenea, Ucrainei echipamente de apărare și ajutor umanitar și a interzis exporturile de minereuri de aluminiu și alumină, inclusiv bauxită, către Rusia. 

Guvernul de coaliție liberal-național anterior a impus pentru prima dată sancțiuni de tip Magnitsky, măsuri prin care se aplică sancțiuni financiare și interdicții de călătorie în cazul unor persoane – în luna martie, ele vizând 14 cetățeni ruși.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.