Acasă Politic AUR condamnă ocuparea Basarabiei: Cerem retragerea trupelor rusești

AUR condamnă ocuparea Basarabiei: Cerem retragerea trupelor rusești

0

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Vlad Bileţchi, consideră că data de 16 mai 1812 este „o zi neagră pentru poporul român”. El susține că în urmă cu 209 de ani Rusia „a efectuat pentru prima dată înstrăinarea Basarabiei şi până în prezent îşi păstrează trupele pe teritoriul Republicii Moldova”.

Potrivit Infotag, el a scris în reţelele de socializare că „anexarea Basarabiei de către imperiul ţarist a însemnat o lungă perioadă de declin economic şi mai ales cultural pentru locuitorii Basarabiei, care a devenit o provincie rusească”.

„După 209 de ani de la prima ocupaţie a Basarabiei, practic nimic nu s-a schimbat. AUR cere respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi retragerea forţelor de ocupaţie ruseşti. Considerăm că relaţiile dintre state ar trebui să se bazeze pe o bună înţelegere şi niciuna dintre părţi nu are dreptul să contribuie la menţinerea stării de conflict”, a scris Bileţchi.

Potrivit acestuia, „prioritar ar trebui să fie interesele cetăţenilor, dreptul lor la bunăstare şi securitate, iar trupele ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova doar împart oamenii”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.