Acasă Social Au rămas câteva zile pentru a achita impozitul pe bunurile imobiliare și...

Au rămas câteva zile pentru a achita impozitul pe bunurile imobiliare și impozitul funciar

0

Serviciul Fiscal de Stat (SFS) anunță că pe data de 30 iunie curent expiră termenul pentru achitarea impozitului pe bunurile imobiliare.

De asemenea, expiră și termenul pentru achitarea impozitului funciar în cazul bunurilor imobiliare și a terenurilor persoanelor fizice, precum și a terenurilor neevaluate în scopul impozitării ale gospodăriilor țărănești (de fermier), existente și/sau dobândite până la 31 martie inclusiv a anului curent.

Suma impozitului pe bunurile imobiliare și a impozitului funciar se calculează anual de către serviciile de colectare a impozitelor și taxelor locale (SCITL) din cadrul primăriilor.

Astfel, fiecare autoritate a administrației publice locale anual stabilește cotele concrete ale impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar ce se aplică în teritoriul administrat. 

Deciziile autorităților publice locale privind stabilirea cotelor pentru aceste impozite pot fi vizualizate în Registrul de stat al actelor locale, accesând portalul: www.actelocale.gov.md.

Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare/impozitului funciar poate fi efectuată online, prin intermediul Serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay sau portalului www.sfs.md, prin accesarea:

Pentru achitarea în numerar, contribuabilii se pot adresa la ghișeele băncilor și oficiilor Poșta Moldovei, având avizul de plată expediat de către SCITL.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.