Acasă Comunicate de presă Au amăgit 33 de producători agricoli: 4 persoane, trimise în judecată

Au amăgit 33 de producători agricoli: 4 persoane, trimise în judecată

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a terminat urmărirea penală privind activitatea unui grup criminal specializat în comiterea escrocheriilor cu produse agricole. Este vorba despre 33 de producători din toată republica, iar daunele se ridică la 6,7 milioane de lei.

Membrii grupului preluau activitatea unei companii și istoric economic pozitiv și contractau fictiv producătorii agricoli. Prin minciuni, membrii grupului le promiteau achitarea pentru marfa preluată după vânzare, fapt care însă nu se mai întâmpla. Acțiunile criminale au avut loc în perioada anilor 2019-2020.

Urmărirea penală a început în toamna anului 2020. Astfel, au fost efectuate 17 percheziții, în urma cărora s-au ridicat documente, înscrisuri, suporturi electronice, telefoane, ștampile, acte false și au fost reținute 7 persoane. 

Ulterior, s-a stabilit că 3 dintre aceste persoane, care aveau rolul doar de a vorbi la telefon cu producătorii, necunoscând faptul că realizează infracțiuni, au fost eliberate.

În cadrul urmăririi penale, au fost puse sub sechestru bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de lei.

Recent, urmărirea penală a fost terminată și dosarul a fost expediat în instanța de judecată. Persoanele sunt învinuite de comiterea escrocheriei în proporții deosebit de mari, 3 din ele fiind în arest preventiv, iar a patra – în arest la domiciliu.

Aceștia riscă închisoare pentru un termen de la 7 până la 15 ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.