Acasă Comunicate de presă Atenție la escroci: Un pensionar din Hâncești a rămas fără 176.000 de...

Atenție la escroci: Un pensionar din Hâncești a rămas fără 176.000 de lei

0

Un pensionar de 83 de ani din Hâncești a căzut în capcana escrocilor și a pierdut toți banii pe care îi ține pe un card bancar. Potrivit bărbatului, acesta a reușit să strângă 182.000 de lei pe card, bani adunați timp de 2 ani de zile.

„M-au mințit și mi-au scos banii. În timp ce vorbeam cu ei pe Viber, ei îmi scoteau banii, acumulați timp de doi ani”, a povestit bătrânul
Acesta a sesizat oamenii legii la data de 27 aprilie precum că a rămas fără 176.000 de lei, bani acumulați din pensie.  
La fața locului, polițiștii au stabilit că la 26 aprilie, în jurul orelor 18:00, victima a fost telefonată de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al unei bănci comerciale și a fost întrebat la ce bancă are deschise conturi, l-a crezut, oferindu-i date.   
Ulterior prin abuz de încredere și înșelăciune, pensionarul a comunicat persoanei necunoscute numărul cardului și codul. 
În urma discuțiilor cu reprezentanții băncii, polițiștii au constatat că de pe acel cont bancar au avut loc 8 extrageri, între orele 18:00-19:00. Suma fiind extrasă în orașul Moscova, Federația Rusă, prin intermediul companiei de transferuri bănești ”Eldorado”.

Polițiștii întreprind acțiuni de investigație pentru a depista suspecții. 

Polițiștii atenționează, nu fiți  victimele escrocilor!

”Nu divulgați nimănui informațiile Dvs. personale sau detalii despre cardul bancar (numărul de card, data expirării, numărul PIN, codul de securitate format din 3 cifre tipărit pe spatele cardului, etc.) ca răspuns la e-mailuri, mesaje SMS (chiar dacă acestea provin din numele băncii), pe paginile de site-uri web, care nu sunt concepute pentru a efectua plăți pentru bunuri și servicii sau prin telefon. 
Nu uitați că pentru orice transferuri de bani, recompense, bonusuri, etc. pe cardul dvs. bancar , persoana care va face un astfel de transfer  are nevoie doar de numărul cardului! Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei etc. vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori! 
Dacă ați fost sunat de un reprezentant  al unei bănci, verificați dacă chiar această persoană activează la  bancă;
Dacă ați deveni victima escrocilor anunțați  de urgență poliția și banca”, îndeamnă polițiștii.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.