Acasă Comunicate de presă Atenție la escroci: Nu comunicați nimănui datele cardurilor bancare

Atenție la escroci: Nu comunicați nimănui datele cardurilor bancare

0

Inspectoratul de Poliție Cahul atenționează asupra riscului sporit de fraude. În ultima perioadă se atestă un număr mare de fraude cu utilizarea datelor cardurilor bancare.

„Mai nou, infractorii contactează autorii anunțurilor de vânzare de pe site-urile specializate şi cu pretextul efectuării plății pentru bunul care urmează a fi procurat, solicită datele cardului, inclusiv parolele unice, după care intră în posesia mijloacelor bănești prin intermediul transferurilor P2P” se pune în comunicatul Inspectoratului.

Potrivit surselor din cadrul IP Cahul, doar în ultimele zile, 5 persoane din Cahul au nimerit în plasa infractorilor, de pe conturile de card ale acestora fiind sustrași mai bine de 20.000 de lei.

Astfel, IP Cahul vine cu recomandări privind diminuarea riscului:

– Nu comunicați nimănui codul CVV2/CVC2 sau oricare altă parolă de unică folosinţă recepționată de la Bancă pentru autorizarea unei plăți sau abonarea la sistemele de tip internet-banking/mobile-banking!

– Nu lăsați cardurile bancare nesupravegheate și nu le transmiteți persoanelor terțe de a le utiliza!

– Rețineți că, pentru a recepționa o sumă în contul dvs., este necesar să furnizați doar numărul cardului. Solicitarea altor date, precum Cod PIN, data expirării, CVV2/CVC2 – reprezintă motiv de alarmare și renunțare la tranzacție!

– Nu furnizați datele dvs. personale aferente cardului bancar drept răspuns la solicitări prin mesaje electronice, sms-uri, prin telefon, sau prin intermediul paginilor web care nu sunt destinate efectuării plăților pentru bunuri sau servicii!

– Nu faceți achitări online în favoarea comercianților necunoscuți sau dubioși!

– Totodată, persoanele care au nimerit în capcana escrocilor sunt îndemnați să sesizeze poliția, apelând 112.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.