Acasă Extern Atacul de la universitatea din Perm: Principalul anchetator s-a sinucis

Atacul de la universitatea din Perm: Principalul anchetator s-a sinucis

0

Principalul anchetator al atacului armat de la Universitatea din Perm, soldat cu 6 morți, s-a sinucis, relatează The Moscow Times. Serghei Sarapultsev a fost găsit mort în locuința sa. Serghei Sarapultsev conducea filiala regională din Perm a Comitetului de Investigații al Rusiei, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Luni, un tânăr de 18 ani, student la Universitatea de Stat Perm, a ucis șase persoane și a rănit aproape 30 în campus, într-unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel din Rusia.

„Biroul central al Comitetului de Investigații efectuează un control procedural asupra morții colonelului S.Yu. Sarapultsev”, a declarat purtătoarea de cuvânt a comitetului, Svetlana Petrenko, pentru agenția de presă de stat TASS.

Potrivit Baza, un canal de știri de pe Telegram, cu legături către serviciile de securitate rusești, Sarapultsev și-a luat viața după o ședință în care mai mulți anchetatori din Perm ar fi fost eliminați din investigația asupra atacului armat de la universitate.

Canalul nu a precizat însă dacă Sarapultsev, care a condus din 2018 filiala regională a Comitetului ce anchetează infracțiunile majore, a fost și el eliminat din ancheta atacului de la universitate.

Alexander Bastrîkin, șeful Comitetului federal de Investigații, a numit o echipă de 50 de persoane, formată din anchetatori din toată Rusia, pentru a investiga atacul. El a făcut o vizită la Perm chiar a doua zi după tragedie.

Cotidianul Kommersant a relatat că Bastrîkin a avut „o serie de întrebări pentru Sarapultsev” încă din 7 septembrie cu privire la problemele legate de respectarea drepturilor celor care au proprietăți comune din regiune.

Pe de altă parte, citând o sursă anonimă, Interfax a relatat că Sarapultsev s-ar fi putut sinucide din cauza problemelor familiale.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.