Acasă Politic Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia din Haragâş, unde un...

Astăzi se împlinesc patru ani de la tragedia din Haragâş, unde un elicopter SMURD s-a prăbuşit

0

Au trecut deja patru ani de la tragedia din localitatea Haragâş, unde patru salvatori de la SMURD Iaşi au murit într-o misiune în Republica Moldova. Elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Ambasadorul României, Excelenţa Sa Daniel Ioniţă va depune flori în memoria celor patru salvatori, la memorialul din Haragâş.

Era 2 iunie 2016 şi echipajul SMURD Iaşi încheiase dimineaţa o misiune de salvare în Republica Moldova. O altă solicitare pentru un caz urgent a determinat echipajul să plece într-o altă misiune în sudul ţării, în ciuda condiţiilor meteo foarte grele cu ploaie şi vânt puternic.

Pentru a comemora jertva adusă cetăţenilor Republicii Moldova de către angajaţii SMURD din România, în Haragâş a fost edificat un complex memorial, la locul accidentului, în amintirea celor căzuţi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.