Acasă Economic Asistență de 150 milioane de euro pentru R. Moldova din partea UE

Asistență de 150 milioane de euro pentru R. Moldova din partea UE

0

Uniunea Europeană (UE) va oferi Republicii Moldova o asistență macrofinanciară în sumă de 150 de milioane de euro. Comisia politică externă și integrare europeană a avizat în ședința de astăzi, 25 mai, inițierea negocierilor și aprobarea semnării unui Memorandum în acest sens.

Potrivit Parlamentului, o parte din sumă va fi oferită sub form de grant, iar cealaltă va fi oferită sub formă de împrumut.

„Asistența macrofinanciară va facilita redresarea economică a Republicii Moldova prin promovarea unui set de politici. 
Reformele-cheie vizează domenii precum sectorul energetic, lupta împotriva corupției, statul de drept și climatul de afaceri. Banii vor fi alocați și pentru a acoperi necesitățile bugetare ale țării noastre.
Asistența financiară va fi disponibilă timp de doi ani și jumătate, începând cu prima zi de la intrarea în vigoare a Memorandumului de Înțelegere”, se arată într-un comunicat al Legislativului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.