Acasă Economic Armașu: Creșterea depozitelor, o dovadă a încrederii cetățenilor în bănci

Armașu: Creșterea depozitelor, o dovadă a încrederii cetățenilor în bănci

0

Creşterea depozitelor persoanelor fizice cu 1,227 miliarde lei (2,4%), până la 51,996 miliarde este o dovadă a faptului că cetăţenii au încredere în bănci, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Octavian Armaşu. Într-un interviu acordat corespondentului Infotag, el a spus că nivelul ridicat de lichiditate indică faptul că sectorul bancar poate evita riscul asociat cu acest lucru.

„Lichiditatea curentă a constituit 50,4%, iar rata lichidităţii pe termen lung a fost de 0,7. În acelaşi timp, depozitele persoanelor juridice au scăzut cu 1,793,5 milioane lei (6,2%), până la 26,93 miliarde lei, ca urmare a scăderii soldurilor conturilor curente ale clienţilor în legătură cu plăţile curente”, a spus bancherul.

Guvernatorul BNM a subliniat că profitul sectorului bancar în primul trimestru al anului 2021 s-a ridicat la 422,4 milioane de lei.

„Comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, a scăzut cu 9,9 milioane de lei, sau 2,3% din cauza unei creşteri a cheltuielilor fără dobândă, în principal datorită unei creşteri a costurilor administrative”, a spus Armaşu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.