Acasă Extern Arabia Saudită avertizează Israelul împotriva efectuării operațiunii la Rafah

Arabia Saudită avertizează Israelul împotriva efectuării operațiunii la Rafah

0

Ministerul de Externe asaudit a cerut comunității internaționale să „intervină imediat pentru a opri actele de genocid în desfășurare comise de forțele de ocupație împotriva populației civile fără apărare din teritoriile palestiniene ocupate”.

Arabia Saudită a avertizat Israelul să nu efectueze o operațiune în orașul Rafah, din sudul Fâșiei Gaza, care amenință siguranța civililor din enclava palestiniană, se precizează într-o declarație a Ministerului de Externe saudit.

Ministerul Afacerilor Externe, în numele Regatului Arabiei Saudite, avertizează asupra pericolului unui atac al forțelor de ocupație israeliene asupra orașului Rafah, ca parte a campaniei sale sângeroase în curs de a asalta toate zonele Fâșiei Gaza și de a-i expulza. locuitori în absența unui adăpost, care a fost o consecință a distrugerii masive cauzate de mașina de război israeliană„, – se afirmă în declarație.

Mnisterul a cerut, de asemenea, comunității internaționale să „intervină imediat și să oprească actele de genocid în curs comise de forțele de ocupație împotriva populației civile lipsite de apărare din teritoriile palestiniene ocupate”.

În lumina operațiunii militare care se desfășoară de mai bine de șase luni, comunitatea internațională a exercitat recent o presiune sporită asupra autorităților israeliene, cerând o încetare timpurie a ostilităților din enclavă și abandonarea planurilor de trimitere a trupelor la Rafah. Autoritățile israeliene insistă că operațiunea de la Rafah este necesară pentru „victoria completă” și înfrângerea forțelor armate Hamas în Fâșia Gaza. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.