Acasă Social Aproape 1,4 milioane de moldoveni au pașapoartele expirate. Cum își pot perfecta...

Aproape 1,4 milioane de moldoveni au pașapoartele expirate. Cum își pot perfecta acte noi

2

Aproape 1,4 milioane de cetățeni ar urma să-și reperfecteze pașapoartele în 2021, motivul fiind expirarea termenului de valabilitate, iar alte peste 366 de mii de pașapoarte ale cetățenilor vor expira în anul curent. Agenția Servicii Publice (ASP) dispune de toate capacitățile instituționale și operaționale necesare pentru perfectarea actelor tuturor cetățenilor, transmite SafeNews.md cu referire la tv8.md.

Totodată, având în vedere situația pandemică, dar și în scopul evitării aglomerațiilor și cozilor în sediile instituției, ASP vine cu recomandarea către cetățeni de a se asigura din timp să obțină pașaportul cetățeanului Republicii Moldova.

Verificarea valabilității pașaportului poate fi efectuată prin accesarea paginii web oficiale www.asp.gov.md, aplicația „Verifică statutul documentului”.

ASP susține că cetățenii Republicii Moldova au dreptul să dețină concomitent două pașapoarte valabile, iar cererea de eliberare a actelor de identitate poate fi depusă în orice Centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședința solicitantului.

Totodată, ASP asigură perfectarea actelor de identitate în cadrul subdiviziunilor teritoriale ale instituției, care activează conform programului de muncă: de luni până sâmbătă, de la 7:30 până la 16:00.

Termenul de perfectare a actelor de identitate poate varia de la 30 de zile, până la 24 de ore. Pentru obținerea actelor de identitate, solicitanții pot depune o cerere în cadrul tuturor centre multifuncționale din țară.

Perfectarea pașaportului în regim de urgență (în aceeași zi) este disponibilă în cadrul Centrelor multifuncționale din municipiul Chișinău nr. 2 (str. Pușkin, 47) și nr.5 (str. Alexandru cel Bun, 56).

Programarea prealabilă se efectuează prin intermediul paginii oficiale ASP sau prin intermediul Call-centrului, la numărul de telefon 14909.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

2 COMENTARII

  1. Problema pasapoartele a aparut de la transformarea documentului in bisness. Dac[ un pasaport sovietica costa echivalentul a 2-3 paini de 16- kopeici, acum el cost mii de lei, ]n func’ie de regimul de perfectare. La cost se adaug[ si perfectarea altor acte neecsare. Un sofer de cursa lunga spunea ca era nevoie sa perfecteze documentul la fiecare 2-3 luni fiindca nu mai avea loc pentru vize si diverse stampile pentru traversarea frontierelor. Unii concetateni si-a perfectat alte acte de identitate, in statele de resedinta. Dar cum ramane cu lista electorala ?? Doar in liste ei figureaza. Poate asta e si cauza absenteismului la scrutine …

  2. Problema pasapoartele a aparut de la transformarea documentului in bisness. Dac[ un pasaport sovietica costa echivalentul a 2-3 paini de 16- kopeici, acum el cost mii de lei, ]n func’ie de regimul de perfectare. La cost se adaug[ si perfectarea altor acte neecsare. Un sofer de cursa lunga spunea ca era nevoie sa perfecteze documentul la fiecare 2-3 luni fiindca nu mai avea loc pentru vize si diverse stampile pentru traversarea frontierelor. Unii concetateni si-a perfectat alte acte de identitate, in statele de resedinta. Dar cum ramane cu lista electorala ?? Doar in liste ei figureaza. Poate asta e si cauza absenteismului la scrutine …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.