Acasă Sport Antrenorul lui Șahtior Donețk, blocat într-un hotel. Roberto De Zerbi: “Exploziile m-au...

Antrenorul lui Șahtior Donețk, blocat într-un hotel. Roberto De Zerbi: “Exploziile m-au trezit din somn”

0

Antrenorul echipei Șahtior Donețk, italianul Roberto De Zerbi (42 de ani), a anunțat că este blocat într-un hotel din Kiev, pe fondul conflictului militar ruso-ucrainean.

Roberto De Zerbi a precizat că a avut șansa la un moment dat să părăsească Ucraina, dar n-a vrut să-și abandoneze jucătorii și colaboratorii.

Toate competiţiile sportive de pe teritoriul Ucrainei au fost suspendate pentru 30 de zile.

Șahtior Donețk, campioană a Ucrainei de 13 ori, ocupă primul loc al clasamentului după primele 18 etape din acest sezon. Șahtior are un avans de două puncte față de Dinamo Kiev, echipa antrenată de către Mircea Lucescu.

„Sunt în camera de hotel, nu este o zi bună. Am așteptat mult timp pentru ca Federația să suspende campionatul. Nu am vrut să plec, pentru că sunt aici pentru fotbal, nu puteam să le întorc spatele jucătorilor, staff-ului și fanilor. Avem 13 jucători brazilieni, puteam să mergem acasă când situația era sigură, dar am așteptat.
Exploziile m-au trezit din somn noaptea trecută. De la geamul hotelului, am văzut multe mașini deplasându-se. Am auzit că mulți oameni au fugit în Polonia. Ambasada Italiei m-a rugat să plec, dar eu sunt un om de sport, nu pot să-mi abandonez clubul. Acum au închis spațiul aerian. Cele mai negre așteptări s-au adeverit, cred că lumea l-a subestimat pe Putin.
Nu știu dacă suntem într-un mare risc, mă încarc cu răbdare, aștept. Este o experiență tristă. Nu îmi pare rău că am plecat. Dar aș vrea ca vocea mea să fie ascultată mai mult de către autoritățile din fotbalul ucrainean. Sunt dezamăgit că decizia de suspendare a campionatului a venit abia astăzi. Voi merge acasă abia după ce toți jucătorii vor ajunge în siguranță. Nu suntem eroi, dar avem anumite responsabilități”, a spus Roberto De Zerbi, citat de tuttomercatoweb.com.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.