Acasă Anchete jurnalistice Anticorupție//Frigiderul pentru păstrarea fructelor, atribuit procurorului general-adjunct Ruslan Popov, acoperit cu panouri...

Anticorupție//Frigiderul pentru păstrarea fructelor, atribuit procurorului general-adjunct Ruslan Popov, acoperit cu panouri sandwich

3160
0
ads

În timp ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) continuă să verifice de o lună și jumătatea averea procurorului general-adjunct Ruslan Popov, tatăl acestuia, pensionarul Alexandru Popov, a reușit să acopere aproape în întregime frigiderul pentru păstrarea fructelor. Centrul de Investigații Jurnalistice a publicat anterior o investigație în care arăta că livada și frigerul în construcție ar aparține procurorului Ruslan Popov, informație respinsă de omul legii.

Construcția este acoperită cu panouri termoizolante sandwich pentru care prețul unui metru pătrat variază de la 15 la 60 de euro, în dependență de grosimea și calitatea panoului. Astfel, doar acoperișul construcției, care are o suprafață de cca 2.000 de metri pătrați ar costa în jur de 30 de mii de euro cu condiția că au fost folosite panouri la prețul de 15 euro pentru un metru pătrat.

În luna decembrie a anului trecut, în timp ce echipa Centrului de Investigații Jurnalistice realiza investigația despre averea lui Ruslan Popov, tatăl procurorului a declarat că s-au terminat banii pentru finisarea construcției frigiderului.

Ianuarie 2020 – Martie 2020

A doua zi după publicarea investigației, Procuratura Generală a emis un comunicat de presă în care se arăta că Ruslan Popov insistă asupra faptului că proprietățile vizate în articol, cu excepția casei de locuit și automobilelor Hyundai Santa Fe, nu-i aparțin lui, ci părinților, împreună cu familia fratelui, anumite contribuții având și socrii dumnealui. Procurorul general-adjunct insista în continuare că averea sa se datorează socrilor săi din Ucraina, care s-au mutat cu traiul în Mileștii Mici cu câțiva ani în urmă.

Echipa CIJM a fost și în localitatea de baștină al soției procurorului, satul Utkonosovka, raionul Izmail, din Ucraina, unde a aflat că socrii omului legii sunt oameni simpli, au dus un trai modest, iar gospodăria ar fi vândut-o cu 18 mii de dolari.

Numele procurorului Ruslan Popov apare și în notițele lui Denislam Mașaev, fost specialist principal în secția supraveghere normativă în construcții a Direcției Pompieri și Salvatori din cadrul Serviciului Protecție civilă, învinuit într-un dosar de corupție pentru eliberarea autorizațiilor contra bani. Ofițerii de urmărire penală au descoperit o notiță în telefonul lui Mașaev, datând din 30 mai 2017, cu următorul conținut „Aviz cu 037 frigider Ialoveni extravilan la rugămintea Anatolie Viniciuc pentru procurorul Ruslan Popov”.

La 23 ianuarie 2019, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a cerut  Autorității Naționale de Integritate (ANI) să verifice averea adjunctului său, Ruslan Popov.  Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, procurorul general a luat această decizie chiar la solicitarea lui Ruslan Popov. „Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a luat act de raportul lui Ruslan Popov și a transmis materialele către Autoritatea Națională de Integritate pentru examinare conform competenței”, se arată în document.

Totodată, Procuratura Generală se arată interesată ca „toate aspectele vizate în respectivul material jurnalistic să fie examinate și clarificate de Autoritatea Națională de Integritate, obiectiv și în termeni proximi”.

Solicitat luni de către reporterii portalului Anticoruptie.md, Victor Moloșag, șeful Serviciului cooperare și relații cu publicul al ANI, a declarat că, deocamdată, controlul averii procurorului Ruslan Popov nu a fost finalizat.

sursa: anticorupție.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

adv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here