Acasă Social ANTA va verifica operatorul autocarului implicat în accident la Kiev

ANTA va verifica operatorul autocarului implicat în accident la Kiev

0

Agenția Națională Transport Auto (ANTA) anunță ca s-a autosesizat privind accidentul produs la Kiev astăzi, 25 august, cu implicarea unui autocar de pe ruta Chișinău – Moscova.

„În baza prevederilor art. 19 alin. (1), pct. 2 al Legii 131 din 08-06-2012 privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător, la sediul operatorului de transport rutier care administrează ruta menționată, Agenția va iniția acțiuni de verificare și control inopinat în domeniul transportului rutier și a respectării prevederilor legale ce vizează securitatea și sănătatea în muncă în domeniul transportului rutier”, menționează reprezentanții ANTA.

Astfel, în cazul în care vor fi depistate încălcări și abateri de la prevederile legislației în domeniul transportului, operatorul de transport va fi sancționat contravențional.

MAEIE a comunicat că, în urma producerii accidentului, mai mulți pasageri s-au ales cu diferite traumatisme, opt persoane, inclusiv patru copii, fiind ulterior direcționate la un spital local pentru investigații detaliate.

Totodată, la fața locului a fost trimis un alt autocar care va finaliza cursa spre Moscova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.