Acasă Economic ANRE prezintă proiectul de tarif pentru electricitate din surse regenerabile

ANRE prezintă proiectul de tarif pentru electricitate din surse regenerabile

0

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a prezentat pentru dezbateri publice un proiect de document privind noile tarife pentru energia electrică produsă din surse regenerabile.

Conform proiectului, tarifele şi preţurile fixe pentru energia electrică produsă de producătorii eligibili sunt calculate în conformitate cu cerinţele metodologiei relevante şi, dacă sunt aprobate, ar trebui să fie aplicate în cursul acestui an.

Noile tarife sunt mai diferite decât cele actuale. 

De exemplu, acum tariful pentru energia electrică generată cu ajutorul energiei solare este de 1,88 lei/kWh. 

În proiect, acesta se diferenţiază în funcţie de tehnologie, puterea panourilor fotovoltaice şi amplasarea acestora (doar patru gradaţii) şi variază între 1,75 la 1,97 lei.

ANRE a cerut tuturor părţilor interesate să ia parte la discuţie şi să-şi prezinte comentariile şi sugestiile până la data de 14 februarie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.