Acasă Social ANRE: Moldovenii vor achita mai puțin pentru gaz. Care sunt noile tarife

ANRE: Moldovenii vor achita mai puțin pentru gaz. Care sunt noile tarife

0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat cu puțin timp în urmă micșorarea tarifului pentru gazele naturale.

Potrivit ANRE, consumatorii casnici vor achita 12,15 lei pentru un metru cub de gaze (fără TVA), ceea ce reprezintă o micșorare cu 1,24 lei.

Noul tarif va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial. De menționat că, la moment, consumatorii casnici achită 13,39 lei/m3 (fără TVA).

Totodată, în cadrul ședinței, ANRE a analizat documentele justificative prezentate de către S.A. „Moldovagaz” și a constatat existența factorilor obiectivi care au determinat solicitarea de revizuire a prețurilor reglementate ale gazelor naturale furnizate pentru anul 2024, și anume reducerea prognozei prețului mediu anual de procurare a gazelor naturale, de la 518 dolari pentru o mie de metri cubi de gaze la 482,5 dolari pentru o mie de metri cubi de gaze.

De menționat că, în luna aprilie, S.A. „Energocom” a oferit un preț mai mic, în mărime de 450 de euro pentru o mie de metri cubi de gaze, față de 550 de euro pentru o mie de metri cubi de gaze vândute către S.A. „Moldovagaz”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.