Acasă Social Anchetă internă la Moldovagaz: Un angajat ar fi scurs informații importante

Anchetă internă la Moldovagaz: Un angajat ar fi scurs informații importante

0

Anchetă internă la Moldovagaz. Președintele companiei, Vadim Ceban, anunță că verificările au fost inițiate în privința unuia dintre angajații companiei, care ar fi scurs în mod deliberat informații importante, punând astfel în pericol activitatea organelor de conducere ale Moldovagaz.

„Toate materialele probatorii colectate vor fi transmise structurilor de stat competente în timp util pentru luarea unei decizii în conformitate cu legislația Republicii Moldova. Pe durata anchetei, contractul de munca cu salariatul va fi suspendat”, a subliniat Vadim Ceban într-o postare pe Telegram, transmite SafeNews.md cu referire la Tv8.md

Potrivit unor surse de încredere ale TV8.md, ancheta internă îl vizează pe Vladimir Crivciun, consilier al vicepreședintelui Moldovagaz, Vitalie Țurcanu. Crivciun ar fi scos pe un stick de memorie, pentru a-l da rușilor, contractul confidențial dintre Moldovagaz și Energocom, privind împrumutul de 1 miliard 50 de milioane de lei, luat în toamna anului 2022, pentru achitarea datoriilor față de Gazprom.

Vladimir Crivciun a activat în urmă cu mai mulți ani și la Ministerul Economiei, iar în anul 2018, printr-un decret al șefului statului de atunci, Igor Dodon, Crivciun, care este și experte în domeniul politicii industriale, a devenit membru al Consiliului economic pe lângă președintele Republicii Moldova. 

Am încercat să obținem o reacție de la Vladimir Crivciun. Acesta a refuzat să ne vorbească, declarând că nu poate vorbi cu reprezentanții presei. 

Vicepreședintele Moldovagaz, Vitalie Țurcanu, cel pe care îl consiliază Vladimir Crivciun, a fost la rândul său secretar în același Consiliui economic de pe lângă președintele Republicii Moldova. 

Potrivit mold-street, Gazprom deține o cotă de 50% din capitalul Moldovagaz, dar împreună cu cea a regiunii separatiste controlează peste 63% din capitalul social al monopolului gazelor. Guvernul Republicii Moldova deține o cotă de 35,3% din capitalul Moldovagaz.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.