Acasă Justiţie Anatol Moraru: ”Sublimă logică au cei de la Procuratura Generală, mai ales...

Anatol Moraru: ”Sublimă logică au cei de la Procuratura Generală, mai ales că ea lipsește cu desăvărșire”

1

Îl înțelegem pe Ion Chicu când afirmă că un procuror general mai bun decât Stoianoglo, statul nostru (cât un strugure de poamă)  n-a avut în cei aproape 30 de ani de independență. Și Dodon știe de ce.  Încercăm să-l înțelegem și pe Ion Sturza, care are faima unui bun expert al faunei politice autohtone, când îndeamnă cetățenii să aibă încredere în Stoianoglo și echipa lui care, în scurt timp, îl vor pedepsi pe Plahotniuc și pe Șor pentru frauda bancară, dar și pe Igor Dodon în cazul când se va demonstra că a luat milioane de dolari de la ruși și culioașe de euro de la Plahotniuc pentru finanțarea PSRM-ului. Poate Ion Chicu și Ion Sturza  știu ceea ce nu știm noi, dar viteza cu care Procuratura Generală a declarat că nu se poate autosesiza pe marginea filmulețului în care Plahotniuc îi întinde lui Dodon culiocul cu mii de euro, motivând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile video, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări, ne pune pe gânduri.

Sublimă logică au cei de la Procuratura Generală, mai ales că ea lipsește cu desăvărșire, cum ar spune-o celebrul personaj al lui Caragiale.

Firește, nu cunoaștem mecanismele procuraturii, apoi și filmulețul durează nici un minut, dar nu este oare de datoria acestul organ de drept, plătit din banii cetățenilor, să cerceteze cât de veridice sunt aceste imagini video și în ce circumstanțe au fost făcute? Or, nu e vorba o înregistrare video în care se vede cum un personaj, care seamănă cu, să-i zicem simbolic, Ghiță Tureatcă, fură rața din cotețul babei Vera din satul Alunelu de Jos. La mijloc e onoarea unui om mare de stat, a lui Igor Nicolaevici Dodon, care, după ce a umplut țara de bine și stabilitate, mai vrea, iată, să fie încă o dată președinte.

Desigur, respectăm întrutotul prezumpția nevinovăției, dar tocmai de asta ne-am dori ca Procuratura Generală să investigheze cazul și, dacă președintele e vinovat, atunci să sară surcelele din el, dacă nu, n-are decât să candideze pentru un nou mandat, poate se vor găsi și cetățeni în nedeplinătatea facultăților mintale, care să-l voteze. Mai ales că președintele a confirmat (în cadrul unei emisiuni televizate) veridicitatea acestor imagini: Am vrut să-i spun că iar umblați cu “borsetcile”, dar m-am încurcat.

Când se va demonstra cu probe că Plahotniuc, Șor, Dodon și altă lume bănuită de fraude și fărădelegi vor fi dovediți, în urma unor procese de judecată fără cusur, vinovați sau nevinovați, atunci comunitatea se va bucura mult că, în sfârșit, chiar avem un Procuror General independent și o Procuratură Generală care își face corect treaba.  Până atunci însă, rămânem pisimiști, vorba lui Tarlev.

sursa: NordNews.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.