Acasă Alegeri 2020 Ana Guțu: Maia Sandu are șanse mari în turul II. Un președinte...

Ana Guțu: Maia Sandu are șanse mari în turul II. Un președinte pro-euroatlantic și pro-românesc va schimba imaginea R. Moldova

0

Ana Guțu, fost deputat la Chișinău, iar în prezent secretarul de stat care conduce Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) în Guvernul Orban consideră că Republica Moldova are actualmente o problemă majoră cu discursul politic instituțional – dinspre Președinție și Parlament vine un discurs pro-estic, dinspre Guvern – un discurs ambiguu, de ceea, alegerea unui președinte cu un discurs pro-euroatlantic și pro-românesc va schimba imaginea Republicii Moldova pe dimensiunea internațională. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru spotmedia.ro. 

Totodată, potrivit Anei Guțu, Maia Sandu are șanse mari să ajungă președinte al Republicii Moldova datorită diasporei care se va mobiliza exemplar și unioniștilor, care sunt segmentul cel mai responsabil al alegătorilor.

„Un lucru este cert, la momentul actual, Maia Sandu are nevoie de un sprijin masiv și anunțat atât din interiorul Republicii Moldova, cât și din exteriorul ei. Sunt sigură că aceste declarații de sprijin vor urma”, a adăugat Ana Guțu.

Ana Guțu amintește de faptul că pe lângă faptul că în plan internațional România este permanent preocupată de ancorarea Republicii Moldova în parcursul său european (să amintim că Republica Moldova a semnat și a ratificat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014), Guvernul României,  administrațiile publice locale din România au implementat numeroase proiecte infrastructurale, culturale, educaționale, menite să schimbe în bine viața cetățenilor din cel de-al doilea stat românesc.

România va susține cetățenii Republicii Moldova indiferent de coloratura politică instalată la Chișinău. 

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.