Acasă Social Ambasadorul Ungariei, convocat la MAEIE după incidentul de la Piața Centrală

Ambasadorul Ungariei, convocat la MAEIE după incidentul de la Piața Centrală

0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacție după incidentul de la Piața Centrală cu implicarea ambasadorului Ungariei. Într-un comunicat remis presei, MAEIE anunță că ambasadorul a fost convocat la ministerul de externe pentru clarificarea circumstanțelor incidentului și evitarea unor situații similare, care ar aduce prejudicii statutului diplomatic.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a luat act de informația apărută în spațiul public: raportul agentului constatator din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică și nota verbală a Ambasadei Ungariei în Republica Moldova.
În strictă conformitate cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 cu privire la relațiile diplomatice, ambasadorul Ungariei a fost convocat la ministerul de externe pentru clarificarea circumstanțelor incidentului și evitarea unor situații similare, care ar aduce prejudicii statutului diplomatic.
Menționăm că articolul 41 al Convenției de la Viena stipulează că fără prejudiciul privilegiilor şi imunităţilor diplomaților, toate persoanele care beneficiază de privilegii şi imunități au datoria de a respecta legile şi regulamentele statului acreditar”, se arată în comunicat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.