Acasă Social Ambasada SUA a donat MAI un lot de echipament pentru fortificarea capacităților...

Ambasada SUA a donat MAI un lot de echipament pentru fortificarea capacităților instituționale

0

Ministerul Afacerilor Interne a recepționat astăzi, 6 aprilie 2022, un lot de echipament din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, care vine să sprijine eforturile instituției în gestionarea fluxului migrațional. Lotul conține 12 monitoare, 5 laptopuri, 2 unități Smart TV, 40 unități USB Flash Drive.

Echipamentele au fost acordate în prezența Secretarului general al MAI, Serghei Diaconu și Directorului Secției Justiție Penală și Aplicare a Legii (INL) a Ambasadei SUA în Republica Moldova, Brett Rose.

„Vreau să vă mulțumesc pentru suportul și asistența rapidă pe care ne-ați oferit-o. Vă asigur că tehnica respectivă va fi folosită în cel mai bun mod posibil și sunt convins ca această donație va întări capacitățile Centrului Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică. SUA întotdeauna a fost un partener de încredere pentru Ministerul Afacerilor Interne. Fără îndoială, acest suport subliniază prietenia stabilită între noi și deschiderea dumneavoastră de a susține în continuare modernizarea și digitalizarea activității subdiviziunilor MAI”, a menționat Serghei Diaconu.

„Suntem bucuroși să sprijinim eforturile Ministerului Afacerilor Interne în gestionarea acestei crize. Suntem alături de voi și din partea noastră veți primi susținere în mod constant pentru beneficiul și siguranța cetățenilor”, a declarat Brett Rose.

Lotul de echipament este destinat Centrului Național de Coordonare Integrată a Acțiunilor de Ordine Publică, aflat în subordinea Inspectoratului de Management Operațional al MAI. Valoarea donației este de aproximativ 10 mii de dolari.

Totodată, în contextul evenimentului, oficialii au purtat discuții privind activitatea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Biroului Migrație și Azil și Inspectoratului General al Poliției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.