Acasă Social Alte două decese provocate de COVID-19! Printre victime – șeful unei secții...

Alte două decese provocate de COVID-19! Printre victime – șeful unei secții din cadrul Spitalului Raional Orhei

0

Ministerul Sănătății anunță înregistrarea în decursul nopții a două decese provocate de COVID-19. Bilanțul deceselor a crescut la 475 de cazuri.

A decedat un bărbat de 76 de ani din raionul Drochia, fiind internat la spitalul raional pe 18 iunie. Suferea de angină pectorală de efort.

Cel de-al doilea deces este al unui specialist din sistemul medical. Este vorba despre Șeful Secției Diagnostică Funcțională din cadrul IMSP SR Orhei, Ion Stati. Medicul avea 57 de ani.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 14.200 cazuri de infecție cu noul Coronavirus, dintre care 1.161 în Transnistria.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 47 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 465 stare gravă (dintre care 32 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1.094 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 2.182 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici – 557, asistenţi medicali – 865, personal auxiliar – 620, felceri – 114, farmaciști – 26.

Alte 123 persoane au fost tratate și externate. În total, 8.019 persoane s-au vindecat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.