Acasă Extern Alexei Navalnîi acuză Apple și Google că au devenit „complici” cu Putin:...

Alexei Navalnîi acuză Apple și Google că au devenit „complici” cu Putin: ”Lași și lacomi”

0

Opozantul rus Alexeï Navalnîi, aflat în închisoare, i-a acuzat joi pe cei de la Apple și Google de colaborare cu Kremlinul, cei doi giganți digitali eliminându-și aplicația dedicată alegerilor legislative, la cererea autorităților ruse, potrivit AFP, citat de Hotnews.
„Dacă ceva m-a surprins în timpul alegerilor, nu atât Putin este cel care falsifică rezultatele, ci modul în care atotputernicul Big Tech a devenit obedient complice”, a criticat Navalnîi într-un mesaj postat pe Instagram, considerându-i „lași și lacomi”.

Partidul președintelui Vladimir Putin, Rusia Unită, s-a clasat pe prima poziție la alegerile de trei zile pentru Duma de Stat, iar Partidul Comunist pe locul 2 cu 25.17% din voturi, potrivit rezultatelor preliminare, după ce Kremlinul a înlăturat candidații opoziției. Secțiile de vot s-au închis în toate regiunile Rusiei, după trei zile de vot, în timp ce prezența națională la vot la ora 19.00 era de 45.15%, potrivit Șefei Comisiei Electorale Centrale, care a confirmat 12 cazuri de voturi multiple la nivel național, în ciuda informațiilor și imaginilor care au arătat că fraudele au fost extinse și nu doar izolate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.