Acasă Istorii din spatele culisei Alexandru Slusari DEZVĂLUIE „schema criminală” prin care ASP a scumpit considerabil costurile...

Alexandru Slusari DEZVĂLUIE „schema criminală” prin care ASP a scumpit considerabil costurile pentru serviciile sale

0

Politicianul Alexandr Slusari a dezvăluit schema criminală prin care Agenția Servicii Publice ar fi ajuns să majoreze substanțial tarifele pentru serviciile sale. Potrivit acestuia, schema s-ar fi constituit în câteva etape, începând cu anul 2017, când Guvernul Filip anunță crearea ASP, responsabilă pentru prestarea serviciilor cadastrale, de înregistrare a întreprinderilor și organizațiilor, de stare civilă, pentru înregistrarea și evidența autovehiculelor și eliberarea documentelor de identitate.

1. În 2017 Guvernul Filip anunță crearea ASP, responsabilă pentru prestarea serviciilor cadastrale, de înregistrare a întreprinderilor și organizațiilor, stare civilă, înregistrarea și evidența autovehiculelor și eliberarea documentelor de identitate. Se promite că tarifele nu vor fi majorate.
2. În 2018 se pornește procesul creării centrelor multifuncționale. În marea majoritatea cazurilor ASP nu folosește multiple clădiri, care se află în proprietate publică și recent au fost modernizate. În marea majoritatea cazurilor se decide că centrele vor fi amplasate în spații private, de regulă aflate în proprietatea pesoanelor affiliate lui Plahotniuc și Partidului Democrat.
3. ASP accesează sute de milioane de credite pentru cumpărarea sau chiria clădirilor, precum și pentru repararea capitală acestor imobile. La moment suma totală a creditelor este egală cu 326 mln lei.
4. Cu reparația viitoarelor centre multifuncționale se ocupă mai multe companii, care la fel sunt din curtea guvernării. Cea mai mare suma de 70 mln lei a primit de la ASP compania Aria Grup SRL, gestionată de Constantin Hincota, compania, care a încercat să „prihvatizeze” Casa presei, scrie Slusari pe o rețea de socializare.

Alexandr Slusari conchide că prin aceste scheme, în scopul rambursării creditelor, guvernarea lui Dodon a decis majorarea mai multor tarife la cele mai solicitate servicii ASP, iar „irosirea banilor publici de sute de milioane lei pentru gașca lui Plahotniuc și creditele luate de ASP urmează să fie compensate din contul cetățenilor și al agenților economici.”

În scurt timp după alegeri, guvernul cu participarea Platformei DA va anula majorarea tarifelor, va organiza un audit complex al activității ASP și va transmite toate materialele pentru ancheta penală pe toate acțiunile acestei grupări criminale în cadrul Agenției, a conchis politicianul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.