Acasă Politic Alexandr Slusari, despre 7 aprilie 2009: Filă neagră și obscură în istorie

Alexandr Slusari, despre 7 aprilie 2009: Filă neagră și obscură în istorie

0

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, a venit pe rețelele de socializare cu un mesaj dedicat comemorării a 15 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009.

Oficialul se arată indignat că guvernarea nu a făcut nici o mișcare pentru repornirea anchetei privind elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie.

„7 aprilie 2009. Fila neagră și obscură în istoria Republicii Moldova, când mișcare sinceră a tineretului nostru a fost deturnată de către grupare criminală Plahotniuc.

În iunie 2019 una din condițiile alianței temporare a blocului ACUM cu PSRM a fost Instituirea Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie și sancționarea celor vinovați. Pe acest punct a insistat Platforma DA. A fost unica condiție nerealizată din acel acord. Nici Dodon, nici PAS nu au avut interes de a aduce lumină pe acest subiect.

În continuare, fracțiunea Platformei DA a elaborat și a înregistrat un proiect de hotărâre a Parlamentului privind constituirea comisiei parlamentare de anchetă pe subiectul 7 aprilie. Majoritatea PSRM-PD a respins-o. PAS a susținut și a promis că după ce să schimbă guvernare, evenimentul tragic din 2009 va fi investigat.

Deja au trecut aproape 3 ani de când PAS guvernează de unul singur. Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie așa și nu a fost constituită. Mai mult ca atăt, chiar dacă în cadrul sistemului MAI activează acum persoana, care în 2009 a investigat cazul și a acumulat mult material important despre rolul oamenilor lui Plahotniuc în organizarea pogromului din 7 aprilie, guvernarea nu a făcut nici o mișcare pentru repornirea anchetei pe acest subiect.

Istoria ne învață că crimele neinvestigate și nepedepsite recidivează!”, a scris Slusari pe rețelele de socializare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.