Acasă Extern Alexander Lukașenko: Rusia și Belarus se pregătesc ca o singură armată

Alexander Lukașenko: Rusia și Belarus se pregătesc ca o singură armată

0

Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat, sâmbătă, la Minsk, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, că forțele armate ale Republicii Belarus și ale Federației Ruse se antrenază pentru a respinge posibile agresiuni din exterior „ca un singur grup, o singură armată”, informează agenția rusă de presă Interfax.

„Cred că ministrul apărării din Belarus v-a spus deja despre situația din Belarus, despre pregătirea, coordonarea de luptă a unităților din Belarus și din Rusia care sunt prezente în Belarus.

Trebuie să spun că am abordat acest lucru cu seriozitate. Atât ai noștri, cât și ofițerii voștri îi antrenează pe băieți”, a declarat Aleksandr Lukașenko, transmite SafeNews.md cu referire la libertatea.ro.

„Pentru ca, dacă va fi nevoie, primele noastre rânduri – apărătorii uniunii – să poată respinge orice agresiune. De la truse de prim ajutor până la… Nu vorbesc de uniforme și alte arme.

Nimeni aici nu se împarte: suntem un singur grup, pregătim astăzi o armată unită. Toată lumea știe asta. Nu am ascuns-o. Și în lumea modernă este imposibil să o ascundem”, a subliniat președintele Belarusului.

Aleksandr Lukașenko a spus că Ucraina ar vrea să continue războiul pe care Rusia l-a început împotriva ei și se teme că războiul poate continua „până la ultimul ucrainean”.

„Nu am de gând să sperii pe nimeni aici. Tu (n.r. – Serghei Șoigu), nici atât. Toți sunt deja atât de speriați. Dar dacă vrem să trăim liniștiți în regiunea noastră, fără să ne uităm la cum suntem priviți de peste ocean, Rusia și Belarus sunt pregătite pentru asta.

Dacă vor să lupte până la ultimul ucrainean, fie că e polonez sau mercenar, ei bine, asta e treaba lor, e dreptul lor”, a precizat Aleksandr Lukașenko.

„Până acum, eu și serviciile noastre speciale nu vedem că sunt pregătiți pentru negocieri. Ei caută, în opinia noastră, cum să continue războiul. Ei bine, atunci operațiunea specială nu se va opri. Probabil că o știți mai bine”, a afirmat Aleksandr Lukașenko.

În urmă cu două zile, Aleksandr Lukaşenko a spus că Ucraina încearcă „să târască” cu orice preț NATO în război.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.