Acasă Justiţie Alertele false din 5 iulie: A fost format un grup de ofițeri...

Alertele false din 5 iulie: A fost format un grup de ofițeri de investigație

0

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a pornit o procedură unică privind denunțurile false din 5 iulie curent în legătură cu alertele cu bombă.

Potrivit PCCOCS, procurorul general a format un grup constituit din ofițeri de investigație de la Inspectoratul Național de Investigații și ofițeri de la Serviciul de Informații și Securitate pentru investigarea acestei cauze penale.

„Astfel, a fost convocată și a avut loc ședința grupului de anchetă, fiind stabilite pistele de investigație, formulate ipoteze asupra scopurilor acestor acțiuni, dar și determinate persoanele suspecte de comiterea faptei.
Investigațiile au în vedere atât implicarea cetățenilor din interiorul statului, cât și din afară, ceea ce a determinat și inițierea cooperării cu alte jurisdicții”, se arată într-un comunicat oficial emis de PCCOCS.

În cadrul ședinței s-a menționat că, conform Codului penal, este o infracțiune mai puțin gravă, ceea ce nu dă posibilitatea organelor de drept să efectueze măsuri speciale de investigație, fapt care reduce esențial instrumentele de investigare a crimelor din această categorie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.