Acasă Social Alerte de călătorie: Unde pot ajunge moldovenii fără a sta în carantină

Alerte de călătorie: Unde pot ajunge moldovenii fără a sta în carantină

0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de la Chișinău a actualizat lista țărilor care ar trebui evitate de moldoveni în perioada pandemiei de coronavirus.

Documentul publicat de MAEIE, conform situației la data 5 noiembrie 2021, conține mai multe țări pentru care este emisă alertă de călătorie.

În documentul publicat MAEIE prezintă informații despre starea de urgență, restricțiile de intrare, categoriile exceptate, prevederile privind tranzitul, măsurile pe plan intern și alte informații utile și surse oficiale de documentare.

Totodată, se oferă informații de contact pentru cetățenii care vor să tranziteze una dintre țările pentru care este emisă alertă de călătorie.

„Recomandăm consultarea la etapa planificării unei călătorii a alertelor săptămânale publicate pe pagina web a Ministerului de Externe, pe paginile Ambasadelor în țările de destinație, precum și politicile companiilor de transport avia, rutier sau feroviar pentru pasageri”, a anunță Ministerul Afacerilor Externe.

Acces în țările străine folosind certificatul național de vaccinare (actualizat 20 octombrie 2021): 

  • Recunoașterea reciprocă: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia sunt țările cu care Republica Moldova a convenit în plan bilateral, prin schimb de note, recunoașterea reciprocă a certificatelor naționale de vaccinare.Se examinează: Demersuri similare prin canale diplomatice au fost înaintate ministerelor afacerilor externe din Polonia, Rusia, Irlanda, Letonia, Kârgâzstan, Tadjikistan, Israel, Luxemburg, Uzbekistan.Se permite accesul: În baza certificatelor de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova, care sunt conforme cu standardele Organizației Mondiale a Sănătății și a Uniunii Europene, este permis accesul cetățenilor moldoveni în următoarele țări: Bulgaria, România, San Marino, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Olanda, Cehia, Macedonia de Nord, Spania, Albania, Belgia, Canada, Italia, Arabia Saudită, Marea Britanie, Malta

Aceste prevederi pot fi modificate în funcție de starea sanitară din Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.