Acasă Social ALERTĂ / Un întreg SPITAL DE COPII din Chișinău INTRĂ ÎN CARANTINĂ

ALERTĂ / Un întreg SPITAL DE COPII din Chișinău INTRĂ ÎN CARANTINĂ

0

Spitalul Clinic Municipal de copii numărul 1 intră în carantină. Se întâmplă după ce o pacientă care a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus s-a adresat medicilor din instituție pentru consultații, fără să-i anunțe că a interacționat cu pacienți testați pozitiv pentru COVID-19. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de viceprimarul pentru probleme sociale, Angela Cutasevici.

Spitalul Clinic Municipal de copii numărul 1 intră în carantină. Se întâmplă după ce o pacientă, internată cu copilul său în secția de reanimare a spitalului, a ezitat să anunțe medicii despre faptul că soțul său a fost diagnosticat cu coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de viceprimarul pentru probleme sociale, Angela Cutasevici. Astfel, 29 de lucrători medicali se află în izolare la domiciliu, activitatea unei secții întregi din cadrul instituției fiind blocată.

Mai mult, o asistentă medicală care a interacționat cu femeia a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Starea acesteia este de gravitate medie.

Este adevărat că Spitalul a intrat în carantină, pentru că o pacientă, o mamă cu copil nu a anunțat despre faptul că au fost în contact cu persoane diagnosticate. Din păcate, a fost în contact și cu personalul medical. Ea a fost internată cu copilașul său de o lună, dar nu a spus că a intrat în contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus. Este o iresponsabilitate totală”, ne-a spus Cutasevici.

Astfel, activitatea secției de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de copii numărul 1, dar și o parte din Secția terapie a fost paralizată.

Acum, în Spital lucrează alte 3 secții. Copiii care vor avea nevoie de îngrijiri medicale, de reanimare, vor fi redirecționați la Institutul Mamei și Copilului, dar și la Spitalul „Valentin Ignatenco”, ne-a spus viceprimarul.

Potrivit acesteia, măsura impune anumite restricții legate de accesul persoanelor în instituție, curățarea și igienizarea constantă a încăperilor. Mai mult, Cutasevici ne-a declarat că lucrătorii medicali care au interacționat cu pacienta se află la autoizolare, stare lor fiind monitorizată constant.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.