Acasă Extern Alertă de tsunami în Indonezia, după erupția vulcanului Ruang. Localnicii au fost...

Alertă de tsunami în Indonezia, după erupția vulcanului Ruang. Localnicii au fost evacuați din zonă

0
This handout photograph taken and released by the Center for Volcanology and Geological Hazard Mitigation on April 17, 2024, shows Mount Ruang spewing hot lava and smoke as seen from Sitaro, North Sulawesi. A volcano erupted several times in Indonesia's outermost region overnight on April 17, forcing hundreds of people to be evacuated after it spewed lava and a column of smoke more than a mile into the sky. (Photo by Handout / Center for Volcanology and Geological Hazard Mitigation / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT AFP PHOTO / CENTER FOR VOLCANOLOGY AND GEOLOGICAL HAZARD MITIGATION/ PVMBK - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS- DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Autoritățile indoneziene au ordonat miercuri ca sute de localnici să fie evacuați, după mai multe erupții ale unui vulcan de pe o insulă îndepărtată, stârnind temeri că s-ar putea declanșa un tsunami, relatează CNN.

Vulcanul de 725 de metri de pe insula Ruang, Sulawesi de Nord, a erupt de cel puțin cinci ori de marți noaptea, aruncând lavă de foc și cenuşă de mii de metri în cer, a declarat agenția de vulcanologie a țării.

Șeful agenției Hendra Gunawan a declarat că oficialii au ridicat alerta vulcanului la cel mai înalt nivel, avertizând oamenii să nu treacă la mai puțin de șase kilometri de vârf, din cauza temerilor că vulcanul Ruang s-ar putea prăbuși parțial în apă și ar putea provoca un tsunami.

„Forța erupției muntelui Ruang devine din ce în ce mai mare și a emis nori fierbinți de aproximativ 1,7 kilometri”, a declarat el agenției naționale de știri Antara, adăugând că erupțiile au fost declanșate de recentele cutremure din zonă.

Pe insula Ruang locuiesc aproximativ 838 de locuitori, dintre care majoritatea au fost acum evacuaţi pe cea mai apropiată insulă Tagulandang, a declarat Heruningtyas. 

Indonezia se întinde de-a lungul aşa-numitului Inel de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică ridicată care se află deasupra mai multor plăci tectonice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.