Acasă Anticipate 2021 Alegeri locale: Candidații mai au la dispoziție două zile pentru înregistrare

Alegeri locale: Candidații mai au la dispoziție două zile pentru înregistrare

0

Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește candidaților că mai au la dispoziție două zile pentru a se înregistra în cursa electorală pentru alegerile locale. Astfel, mâine, 22 octombrie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în cele 15 localități din țară, unde, pe 21 noiembrie, vor avea loc alegeri locale noi.

Conform informațiilor deținute de CEC, către ziua de 20 octombrie, în cele 15 consilii electorale de circumscripție electorală au fost depuse 39 de dosare ale candidaților la funcția de primar, dintre care 31 fiind desemnați de partide politice și 8 – independenți. 

Deja au fost înregistrați deja 28 de candidați, dintre care 25 sunt desemnați de partide politice, alții 3 fiind independenți.

În conformitate cu prevederile legale, dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar se depun la consiliul electoral de circumscripție electorală, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de 7 zile, acestea urmează să fie examinate, fiind adoptate decizia de înregistrare sau refuzul a fi înregistrate.

Alegerile se vor desfășura pe 21 noiembrie, în 15 localități din țară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.