Acasă Politic Alegeri 2020: Când începe înregistrarea grupurilor de inițiativă

Alegeri 2020: Când începe înregistrarea grupurilor de inițiativă

0

Grupurile de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de președinte pot depune, din 1 septembrie, documentele necesare pentru înregistrare la Comisia Electorală Centrală.

Potrivit unui comunicat emis presei, în termen de 3 zile de la recepționare, CEC va examina dosarul și  va decide asupra înregistrării sau refuzului înregistrării grupului de inițiativă.

Potrivit CEC, grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului se constituie din cel puțin 25 de persoane și cel mult 100 de persoane cu drept de vot.

Totodată CEC menționează că grupul se formează în urma unei adunări, la care se susține candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, se alege conducătorul grupului și se aprobă lista membrilor acestuia. 

Grupul de inițiativă poate susține doar un singur candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Membrii unui grup de inițiativă nu pot fi în același timp și membri ai altui grup de iniţiativă.

Comisia Electorală precizează că documentele se vor depune la sediul CEC, pe strada V. Alecsandri nr.119, bir.202, în zilele de 1, 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10, 11 septembrie, între orele 09.00 și 17.00. În zilele de 5 și 6 septembrie, atele pot fi depuse între orele 10.00 și 16.00.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.