Acasă Social ALARMANT// 988 lucrători medicali – confirmați pozitiv la COVID-19

ALARMANT// 988 lucrători medicali – confirmați pozitiv la COVID-19

0

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, a prezentat, situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit ministrei, Viorica Dumbrăveanu, în stare gravă la moment sunt 251 persoane, în stare extrem de gravă – 22 și gravitate medie – 352 persoane.

Oferind mai multe detalii privind persoanelor infectate, Dumbrăveanu a spus că vârsta medie a celor infectați este de 47 ani. Totodată, preponderant sunt afectate femeile – 58,4%.

Dacă să ne referim la decese, vârsta medie este 66 ani, iar 98% din cei decedați aveau o problemă de sănătate.

Dumbrăveanu a mai anunțat că, până la etapa respectivă, 988 de lucrători medicali sunt confirmați pozitiv la COVID-19.

Cel mai mult sunt afectați asistenții medicali – 42%, personalul auxiliar – 32%, medicii – 25% și farmaciștii – 1%. Ministerul s-a referit și la distribuția lucrătorilor medicali infectați după teritoriu, astfel pe primele 5 poziții se află: Chișinău – 253 cazuri, Soroca – 130, Ștefan Vodă – 92, Transnistria – 56, Fălești – 55. Ce ține de statutul personalului medical, 68% – rămân a fi în tratament, 32% – sunt vindecați, iar 0,5 – au decedat.

De menționat că, în Republica Moldova, în total 1272 persoane au fost tratate, 119 au decedat, iar numărul total de persoane infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 3897.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.