Acasă Social Ala Nemerenco: De ce nu se vaccinează lumea? Cel mai important factor

Ala Nemerenco: De ce nu se vaccinează lumea? Cel mai important factor

0

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, spune că sunt mai mulți factori de ce cetățenii nu se vaccinează, dar cel mai important este unul. Oamenii nu au încredere în sistemul de sănătate din Кepublica Moldova, susține ministrul.

„A doua constatare. Dureroasă. De ce nu se vaccinează lumea? 
Sunt foarte mulți factori. Dar cel mai important e unul. Pe care trebuie să-l recunoaștem sincer și deschis. Și să-l acceptăm. 
Oamenii nu au aproape nicio încredere în sistemul nostru de sănătate. Și vin doar când îi strânge tare durerea. De ce, știe fiecare. Și doctor, și pacient. Dar cam toți preferă să tacă.
Aici e foarte mult de lucru. Să recâștigi încrederea oamenilor e cea mai grea sarcină pe care ne-am pus-o ca scop. O mână de oameni”, susține Nemerenco.

Potrivit ultimelor date prezentate de Ministerul Sănătății, la data de 23 octombrie, în Republica Moldova 849.435 de persoane sunt vaccinate cu schema completă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.