Acasă Social Ajutorul chinezesc, anunțat de Dodon, constă din 3 tone de medicamente, 100...

Ajutorul chinezesc, anunțat de Dodon, constă din 3 tone de medicamente, 100 mii respiratoare de protecție și 2.500 de teste

0

Ajutorul din partea Chinei, anunțat în această dimineață de președintele Igor Dodon, alături de alte ajutoare din partea Organizației Mondiale a Sănătății și Rusiei în scopul combaterii pandemiei de Coronavirus, constă în circa 3 tone de medicamnete, materiale și echipamente medicale necesare, inclusiv 100 mii de respiratoare de protecție, peste 2.500 de teste diagnostice etc. Acestea urmează să ajungă în Moldova în zilele următoare.

Oferirea ajutorului chinezesc a fost și subiectul unei întrevederi dintre șeful statului și ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în țara noastră, Zhang Yinghong.

În cadrul dialogului, Igor Dodon i-a mulțumit oficialului chinez pentru „asistența considerabilă oferită de China țării noastre în diverse domenii de importanță majoră”. „În mod special am exprimat gratitudine părții chineze pentru sprijinul acordat statului nostru în combaterea și prevenirea răspîndirii coronavirusului de tip nou”, a menționat șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „ajutorul umanitar care urmează să vină în cel mai scurt timp din Republica Populară Chineză în Moldova (…), va fi extrem de binevenit în contextul acțiunilor întreprinse de autoritățile Republicii Moldova în lupta cu pandemia COVID-19”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.