Acasă Social AirMoldova atenționează pasagerii care au bilete spre Federația Rusă

AirMoldova atenționează pasagerii care au bilete spre Federația Rusă

0

Pasagerii care intenționează să călătorească spre Federația Rusă, inclusiv cetățenii ruși, pot zbura doar în baza unei permisiuni acordate de autoritățile ruse. Atenționarea vine din partea companiei Air Moldova, în contextul în care Federația Rusă a prelungit restricțiile de zbor până la 31 iulie. Operatorul dă asigurări că, în cazul în care persoanele nu obțin permisul pentru zbor, biletele acestora vor fi schimbate gratuit.

Contactată de IPN, purtătorul de cuvânt al companiei, Iana Zidu, a declarat că, pentru a obține permisiunea de a călători, persoanele sunt îndemnate să acceseze pagina electronică www.gosuslugi.ru. Permisul este eliberat de autoritatea de aviație a Federației Ruse. Pasagerul se înregistrează, primește o confirmare, fiind inclus într-o listă, care ulterior ajunge la AirMoldova.

Cât despre imaginile video de la Aeroportul Internațional Chișinău, în care mai multe persoane sunt revoltate că nu sunt acceptate pentru zbor, Iana Zidu a menționat că acestea sunt din ziua de miercuri și situația s-a creat anume din cauza prelungirii restricțiilor. S-a constatat că din cei veniți la aeroport o singură persoană fusese inclusă pe liste, respectiv o singură persoană a fost acceptată. Ulterior, la amiază, cu aceeași cursă au zburat opt pasageri.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că, practic zborurile sunt fără pasageri, pentru că foarte puține persoane se înregistrează ca să obțină permisiunea pentru zbor. Și în aceste condiții și compania înregistrează pierderi. „Noi ne asumăm responsabilitatea și venim în întâmpinarea pasagerilor, iar toate aceste bilete pentru pasagerii care nu au fost înregistrați, nu au reușit să se înregistreze, au pierdut zborul de ieri și din următoarele zile, vor fi schimbate gratuit”, a mai spus Iana Zidu.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.